VÄLKOMMEN TILL

AFFÄRSGYMNASIET I
VÄSTERÅS

Thoren Business School Västerås är Affärsgymnasiet i tiden. En skola som både elever och lärare skapar och utvecklas i. TBS Västerås vill ge dig ett försprång i livet genom att ge dig en god inblick i näringslivet, både teoretiskt och praktiskt. I vår undervisning integrerar vi verkligheten genom att bland annat använda oss av externa föreläsare direkt från näringslivet, ämnesövergripande undervisning och genom samarbete med universitetet.

centrum
resecentrum
stadsbiblioteket

Hos oss kan du läsa:

Ekonomiprogrammet

Business
Program

Ser du dig själv som framtidens affärsman eller affärskvinna? Vill du bli diplomerad gymnasieekonom? Är du kreativ och vill skapa reklam, eller är kanske advokat ditt drömyrke?

Naturvetenskapsprogrammet

Management Program

Siktar du högt? Vill du ha en bred naturvetenskaplig grund samtidigt som du får en ledarskapsutbildning i samarbete med näringslivet? Har du entreprenörskapsandan inom dig?

Samhällsvetenskapsprogrammet

Communication Program

Har du ett intresse för kommunikation? Vill du lära dig mer om psykologi? Eller känner du för att göra skillnad i samhället?

Det här händer hos oss

Louisa Nordmark, Communication Program åk 3

”Stämningen på TBS är bra! Alla är så olika och det är skönt.”

Bilder från vår skola:

”TBS är en bra skola som är rätt liten och alla känner varandra oavsett årskurs.”

Oliver Hedmark, Communication Program åk 3

Varför valde du Thoren Business School?
Det verkade vara en bra skola. Den var nyöppnad och ganska liten och jag hade många vänner som gick där.
Hur är dina lärare?
Jag är nöjd, kommunikationen är jättebra och man har roligt med dem.
Beskriv stämningen på skolan?
Den är bra och härlig.
Har du gjort några roliga case?
Förra året hade vi ett stort case där vi fick välja ett yrke att utforska – jag valde brandman och jobbade på en brandstation. Det var riktigt kul.
Vad säger du om Thoren Business School till dina vänner utanför skolan?
Att TBS är en bra skola som är rätt liten och alla känner varandra oavsett årskurs.

Hos oss får du följande mervärden:

Ung Företagsamhet

Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag som kan fortsätta som ett riktigt företag efter gymnasiet.

Diplomerad Gymnasieekonom

Att bli Diplomerad Gymnasieekonom ger dig som färdig student ett ordentligt försprång på arbetsmarknaden. Flera av våra studenter har direkt efter examen, fått anställningar på olika ekonomiavdelningar just tack vare detta certifikat.

Allt du behöver veta om Thoren Business School Västerås

Elev för en dag

Går du i nian och är intresserad av att gå gymnasiet på Thoren Business School? Du har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss och testa på gymnasiet redan nu! Mer information och hur du anmäler dig hittar du här.

Har ni några lediga platser kvar på utbildningen?

Kontakta skolans rektor för att ta reda på om det finns lediga platser på den utbildning som du är intresserad av.

Räcker mina betyg för att komma in?

Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Hur ansöker jag till er skola?

Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till Västmanlands gymnasieantagning. Du kan även kontakta skolans rektor för vägledning och mer detaljerade frågor.

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

Kan jag söka till er skola om jag bor i en annan kommun?

Ta kontakt med studievägledaren på den skola du går på så kan de hjälpa dig med din ansökan. Nödvändig information för att ansöka till vår skola: Skolenhetsnamn: Thoren Business School Västerås
Skolenhetskod: 18042101.

Kontakt och adressuppgifter