VÄLKOMMEN TILL

AFFÄRSGYMNASIET I
UPPSALA

Med entreprenörskap i ständigt fokus har vi på Thoren Business School Uppsala ett nära samarbete med näringslivet. Tack vare det värdefulla samarbetet startar våra elever egna företag direkt efter studenten. Andra blir verksamma i Uppsalas näringsliv och får till och med ledarpositioner. Vi är en liten skola där alla blir sedda och du får möjlighet att utveckla din fulla potential.
centrum
resecentrum
stadsbiblioteket

Hos oss kan du läsa:

Ekonomiprogrammet

Business
Program

Ser du dig själv som framtidens affärsman eller affärskvinna? Vill du bli diplomerad gymnasieekonom? Är du kreativ och vill skapa reklam, eller är kanske advokat ditt drömyrke?

Handels- och administrationsprogrammet

Commerce Program

Vill du bli framtidens toppsäljare? Tycker du om kundkontakt och vill du ha möjlighet att påverka din egen lön? Har du en affärsidé som du vill förverkliga?

Samhällsvetenskapsprogrammet

Communication Program

Har du ett intresse för kommunikation? Vill du lära dig mer om psykologi? Eller känner du för att göra skillnad i samhället?

Naturvetenskapsprogrammet

Management Program

Siktar du högt? Vill du ha en bred naturvetenskaplig grund samtidigt som du får en ledarskapsutbildning i samarbete med näringslivet? Har du entreprenörskapsandan inom dig?

Bilder från vår skola:

”Jag är väldigt nöjd med alla lärare, de är positiva, bra på att lära ut och visar stort intresse för oss elever.”

Simon Gunnarsson, Business Program åk 3

Varför valde du Thoren Business School?
Skolan ligger väldigt centralt, så när man kommer med tåget kan man gå och slipper ta en stadsbuss. Sedan var lärarna bra enligt ryktet, det var egentligen det avgörande.
Hur är dina lärare?
Beskriv stämningen på skolan?
Väldigt bra! Vi i klassen har många gemensamma intressen så det är väldigt kul.
Vad säger du om Thoren Business School till dina vänner utanför skolan?
Att det är en väldigt bra skola eftersom man kan jobba självständigt med sina studier. Och den är lugn också med sköna lärare.
Tips till dem som ska välja gymnasium?
Försöka gå på så många Öppna hus du kan och välj det som känns rätt och som du är intresserad av. Gå inte bara efter vad polarna väljer.

Hos oss får du följande mervärden:

Ung
Företagsamhet

Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag som kan fortsätta som ett riktigt företag efter gymnasiet.

Diplomerad
Gymnasieekonom

Att bli Diplomerad Gymnasieekonom ger dig som färdig student ett ordentligt försprång på arbetsmarknaden. Flera av våra studenter har direkt efter examen, fått anställningar på olika ekonomiavdelningar tack vare detta certifikat.

TBS
Fotbollsakademi

Vår skola erbjuder fotboll som tillval – du kan alltså välja denna profil oavsett vilket av våra fyra program du vill läsa på Thoren Business School Uppsala.

Allt du behöver veta om Thoren Business School Uppsala

Elev för en dag

Går du i nian och är intresserad av att gå gymnasiet på Thoren Business School? Du har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss och testa på gymnasiet redan nu! Mer information och hur du anmäler dig hittar du här.

Har ni några lediga platser kvar på utbildningen?

Kontakta skolans rektor för att ta reda på om det finns lediga platser på den utbildning som du är intresserad av.

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

Hur ansöker jag till er skola?

Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till Uppsalas gymnasieantagning. Du kan även kontakta skolans rektor för vägledning och mer detaljerade frågor.

Kan jag söka till er skola om jag bor i en annan kommun?

Ta kontakt med studievägledaren på den skola du går på så kan de hjälpa dig med din ansökan. Nödvändig information för att ansöka till vår skola: Skolenhetsnamn: Thoren Business School Uppsala
Skolenhetskod: 90509211.

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Räcker mina betyg för att komma in?

Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

Kontakt och adressuppgifter

ADRESS: Stora Torget 7, 753 20 Uppsala stadensnamn@tbschool.se
REKTOR: Per Angemo, 070-248 53 21, förnamn.efternamn@tbschool.se
KOMMUNIKATÖR:
Kristina Lööf, 073-832 34 28, förnamn.efternamn@tbschool.se
FRÅNVAROANMÄLAN: 018-700 11 30

KLICKA HÄR FÖR SAMTLIGA KONTAKTUPPGIFTER

Rebeca Gustavsson, Communication Program åk 3

”Lärarna på TBS är jättebra och engagerade. Som elev känner jag att de tror på mig, vill vi prova på någonting nytt peppar de oss.”