VÄLKOMMEN TILL

AFFÄRSGYMNASIET I
UMEÅ

Thoren Business School Umeå är en skola där alla känner alla och lärarna alltid är engagerade. Vi jobbar med verkliga case där du samarbetar med riktiga företag och verkliga arbetsuppgifter. Vi är även unika med att erbjuda Commerce Trainee, en lärlingsutbildning som innebär att du gör halva din skoltid ute på ett företag eller i en butik.
centrum
0
meter
Centralstation
0
meter
stadsbiblioteket
0
meter

Hos oss kan du läsa:

Ekonomiprogrammet

Business
Program

Ser du dig själv som framtidens affärsman eller affärskvinna? Vill du bli diplomerad gymnasieekonom? Är du kreativ och vill skapa reklam, eller är kanske advokat ditt drömyrke?

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Communication
Program

Har du ett intresse för kommunikation? Vill du lära dig mer om psykologi? Eller känner du för att göra skillnad i samhället?

Läs mer

Handels- och administrationsprogrammet

Commerce
Program

Vill du bli framtidens toppsäljare? Tycker du om kundkontakt och vill du ha möjlighet att påverka din egen lön? Har du en affärsidé som du vill förverkliga?

Läs mer

Handels- och administrationsprogrammet

Commerce
Program Trainee

Är du driven och tycker att man lär sig ett yrke bäst ute på en arbetsplats? På Commerce Program Trainee, en lärlingsutbildning, gör du halva din skoltid ute på ett företag eller i en butik.

Kontakta oss för mer information.

Hos oss får du följande mervärden:

Ung Företagsamhet

Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag som kan fortsätta som ett riktigt företag efter gymnasiet.

TSA

Drömmer du om en elitsatsning? Kanske ett framtida OS-guld? Oavsett nivån på din idrottsliga ambition vill Thoren Business School hjälpa dig med att förverkliga dina drömmar samtidigt som du får en förstklassig utbildning. Klicka här för att läsa mer.

E-sportutbildning - Counter Strike

Som elev hos oss kan du välja att utbilda dig inom Counter Strike på det individuella valet under hela din gymnasietid. Klicka här för att läsa mer:

Bilder från vår skola:

”Vi fick ett case där vi skulle starta ett litet företag och försöka sälja våra produkter på en marknad. Det var ett jättebra sätt att lära sig på.”

Isabell Koukkari, Commerce Program åk 3

Varför valde du Thoren Business School?
För att det är en lite mindre skola som jag hade hört bra saker om.
Hur är dina lärare?
De är bra och man får en bra kontakt med dem. Man känner att de bryr sig om sina elever.
Beskriv stämningen på skolan?
Den är bra – lätt och öppen.
Har du jobbat med några roliga case?
Vi fick ett case där vi skulle starta ett litet företag och försöka sälja våra produkter på en marknad. Det var ett jättebra sätt att lära sig på.
Vad säger du om Thoren Business School
till dina vänner utanför skolan?
Att det är en liten skola som jobbar mot verkligheten med en inriktning på business.
Tips till dem som ska välja gymnasium?
Välj själv!

Allt du behöver veta om Thoren Business School Umeå

Elev för en dag

Går du i nian och är intresserad av att gå gymnasiet på Thoren Business School? Du har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss och testa på gymnasiet redan nu! Mer information och hur du anmäler dig hittar du här.

Har ni några lediga platser kvar på utbildningen?

Kontakta skolans rektor för att ta reda på om det finns lediga platser på den utbildning som du är intresserad av.

Räcker mina betyg för att komma in?

Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

Hur ansöker jag till er skola?

Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till gymnasieantagningen för Västerbottens län. Du kan även kontakta skolans rektor för vägledning och mer detaljerade frågor.

Kan jag söka till er skola om jag bor i en annan kommun?

Ta kontakt med studievägledaren på den skola du går på så kan de hjälpa dig med din ansökan. Nödvändig information för att ansöka till vår skola: Skolenhetsnamn: Thoren Business School Umeå
Skolenhetskod: 69040241.

Läsårstider

HT-17 21/8-21/12
Höstlov vecka 44
Julavslutning 21/12

VT-18
Skolstart: 9/1
Sportlov: vecka 10
Påsklov vecka: 14
Skolavslutning: 11/6
Student: 12/6

Kontakt och adressuppgifter

ADRESS: Järnvägsallén 24, 903 28 Umeå, stadensnamn@tbschool.se

REKTOR:
Mattias Byström, 073-545 40 52, förnamn.efternamn@tbschool.se
KOMMUNIKATÖR: Robert Ekblom, 070-653 73 62, förnamn.efternamn@tbschool.se
FRÅNVAROANMÄLAN: 090-12 46 65

KLICKA HÄR FÖR SAMTLIGA KONTAKTUPPGIFTER