VÄLKOMMEN TILL

AFFÄRSGYMNASIET I
STOCKHOLM

Centralt belägen på attraktiva Medborgarplatsen hittar du Thoren Business School Stockholm. Skolans popularitet och de goda kommunikationsförbindelserna lockar elever från hela länet. Skolan har ett stort hjärta och genomsyras av en nära kontakt med näringslivet, en hög ambitionsnivå och engagerade lärare. Vi gör allt för att våra elever ska vara nöjda, nå sina mål och uppfylla sina drömmar.
tunnelbana
Rosenlundsparken
bibliotek

Hos oss kan du läsa:

Ekonomiprogrammet

Business
Program

Ser du dig själv som framtidens affärsman eller affärskvinna? Vill du bli diplomerad gymnasieekonom? Är du kreativ och vill skapa reklam, eller är kanske advokat ditt drömyrke?

Samhällsvetenskapsprogrammet

Communication Program

Har du ett intresse för kommunikation? Vill du lära dig mer om psykologi? Eller känner du för att göra skillnad i samhället?

Naturvetenskapsprogrammet

Management Program

Siktar du högt? Vill du ha en bred naturvetenskaplig grund samtidigt som du får en ledarskapsutbildning i samarbete med näringslivet? Har du entreprenörskapsandan inom dig?

Hos oss får du följande mervärden:

Ung
Företagsamhet

Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag som kan fortsätta som ett riktigt företag efter gymnasiet.

Diplomerad
Gymnasieekonom

Att bli Diplomerad Gymnasieekonom ger dig som färdig student ett ordentligt försprång på arbetsmarknaden. Flera av våra studenter har direkt efter examen, fått anställningar på olika ekonomiavdelningar just tack vare detta certifikat.

Bilder från vår skola:

Tom Wellander, Management Program åk 3

”På TBS kan man prata och umgås med alla oavsett årskurs. Man lär också känna nya personer på skolans olika evenemang.”

Händer hos oss

lör 21

21 januari, 2017 kl 12:00 - 14:00
ons 01

1 februari, 2017 kl 18:00 - 20:00
tor 27

Öppet hus – omvalet

27 april, 2017 kl 18:00 - 20:00
ons 10

Öppet hus – omvalet

10 maj, 2017 kl 18:00 - 20:00
TBS Stockholm Medborgarplatsen 25 Stockholm Sverige

”Jag har alltid brunnit för företagande och jag tycker TBS:s koncept ligger rätt i tiden. Det är en skola för framtiden och jag upplever att man får med sig rätt saker ut i arbetslivet.”

Sofie Wernborg, Commuciation Program åk 3

Varför valde du Thoren Business School?
Jag har alltid brunnit för företagande och jag tycker TBS:s koncept ligger rätt i tiden. Det är en skola för framtiden och jag upplever att man får med sig rätt saker ut i arbetslivet.
Hur är dina lärare?
De är kompetenta, pedagogiska och brinner för det de gör. Lärarna har väldigt roligt tillsammans och det smittar av sig.
Beskriv stämningen på skolan?
Jag trivs väldigt bra och stämningen är varm med receptionister som hälsar en välkommen varje morgon.
Vad säger du om Thoren Business School
till dina vänner utanför skolan?
Att det är en skola som är nytänkande och där många engagerade och drivna personer samlas.
Tips till dem som ska välja gymnasium?
Ett tips är att välja en skola som har ett koncept och ett tänk som man brinner för och är intresserad av.

Allt du behöver veta om Thoren Business School Stockholm

Elev för en dag

Går du i nian och är intresserad av att gå gymnasiet på Thoren Business School? Du har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss och testa på gymnasiet redan nu! Mer information och hur du anmäler dig hittar du här.

Har ni några lediga platser kvar på utbildningen?

Kontakta skolans rektor för att ta reda på om det finns lediga platser på den utbildning som du är intresserad av.

Räcker mina betyg för att komma in?

Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Hur ansöker jag till er skola?

Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till Stockholm läns gymnasieantagning. Du kan även kontakta skolans rektor för vägledning och mer detaljerade frågor.

ANSÖKNINGSKODER
Business Program (EK) kod: EK-TBS
Management Program (NA) kod: NA-TBS
Communication Program (SA) kod: SA-TBS

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

Kan jag söka till er skola om jag bor i en annan kommun?

Ta kontakt med studievägledaren på den skola du går på så kan de hjälpa dig med din ansökan. Nödvändig information för att ansöka till vår skola: Skolenhetsnamn: Thoren Business School Stockholm
Skolenhetskod: 48555205.

Läsårstider