VÄLKOMMEN TILL

AFFÄRSGYMNASIET I
ÖREBRO

På Thoren Business School Örebro strävar vi efter samarbeten med både företag, universitet och föreningsliv. Kontakter med aktörer utanför skolans väggar erbjuder utmaningar och möten som är väldigt utvecklande för dig som elev. Hos oss är bemötandet av och relationen till dig som elev ett mycket viktigt verktyg för att skapa Örebros bästa och populäraste gymnasieskola.
centrum
resecentrum
kulturhuset

Hos oss kan du läsa:

Ekonomiprogrammet

Business
Program

Ser du dig själv som framtidens affärsman eller affärskvinna? Vill du bli diplomerad gymnasieekonom? Är du kreativ och vill skapa reklam, eller är kanske advokat ditt drömyrke?

Naturvetenskapsprogrammet

Management Program

Siktar du högt? Vill du ha en bred naturvetenskaplig grund samtidigt som du får en ledarskapsutbildning i samarbete med näringslivet? Har du entreprenörskapsandan inom dig?

Samhällsvetenskapsprogrammet

Communication Program

Har du ett intresse för kommunikation? Vill du lära dig mer om psykologi? Eller känner du för att göra skillnad i samhället?

Bilder från vår skola:

Det här händer hos oss

fre 10

Studenten – utspring!

10 juni kl 12:00
TBS Örebro Klostergatan 15 Örebro 703 61

Alexander Ahlund, Management Program åk 3

”Att jag valde TBS berodde på andras rekommendationer och betygsnitten, TBS var överlägsen.”

”Det är extremt roligt att gå i skolan och det är en rolig och lärorik miljö med trevliga människor.”

Ebba Olsson, Communication Program åk 3

Varför valde du Thoren Business School?
Jag tyckte upplägget och konceptet passade mig och jag hade hört jättebra saker om lärarna.
Hur är dina lärare?
Extremt engagerade, kunniga, nytänkande och kommer alltid på nya lösningar och nya påhitt för att göra lektionerna intressanta.
Beskriv stämningen på skolan?
Jättehärlig! Bra relationer mellan alla elever och lärare. Det är ett öppet klimat på skolan och man är alltid välkommen överallt.
Vad säger du om Thoren Business School till dina vänner utanför skolan?
Att det är världens bästa skola. Det är extremt roligt att gå i skolan och det är en rolig och lärorik miljö med roliga människor.
Tips till dem som ska välja gymnasium?
Sök den skola där du tror att du kommer att trivas, där du kan få den hjälp du behöver och där du känner dig motiverad – alltså på Thoren!

Hos oss får du följande mervärden:

Ung Företagsamhet

Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag som kan fortsätta som ett riktigt företag efter gymnasiet.

Diplomerad Gymnasieekonom

Att bli Diplomerad Gymnasieekonom ger dig som färdig student ett ordentligt försprång på arbetsmarknaden. Flera av våra studenter har direkt efter examen, fått anställningar på olika ekonomiavdelningar just tack vare detta certifikat.

Allt du behöver veta om Thoren Business School Örebro

Elev för en dag

Går du i nian och är intresserad av att gå gymnasiet på Thoren Business School? Du har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss och testa på gymnasiet redan nu! Mer information och hur du anmäler dig hittar du här.

Räcker mina betyg för att komma in?

Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

Har ni några lediga platser kvar på utbildningen?

Kontakta skolans rektor för att ta reda på om det finns lediga platser på den utbildning som du är intresserad av.

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Hur ansöker jag till er skola?

Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till Örebro läns gymnasieantagning. Du kan även kontakta skolans rektor för vägledning och mer detaljerade frågor.

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

Kan jag söka till er skola om jag bor i en annan kommun?

Ta kontakt med studievägledaren på den skola du går på så kan de hjälpa dig med din ansökan. Nödvändig information för att ansöka till vår skola: Skolenhetsnamn: Thoren Business School Örebro
Skolenhetskod: 72071234.

Kontakt och adressuppgifter