VÄLKOMMEN TILL

AFFÄRSGYMNASIET I
MALMÖ

Det som gör Thoren Business School Malmö till en unik skola är våra ambitiösa lärare som tillsammans med våra elever skapar en gemenskap och härlig stämning. Här råder ett fantastiskt arbetsklimat där alla känner sig välkomna. Dessutom ligger vi mitt i centrum med en härlig terrass att ta en kafferast på mellan lektionerna. Hos oss utvecklar du din kreativitet, ditt engagemang och ditt entreprenöriella lärande.
centrum
buss
stadsbiblioteket

Hos oss kan du läsa:

Ekonomiprogrammet

Business
Program

Ser du dig själv som framtidens affärsman eller affärskvinna? Vill du bli diplomerad gymnasieekonom? Är du kreativ och vill skapa reklam, eller är kanske advokat ditt drömyrke?

Naturvetenskapsprogrammet

Management Program

Siktar du högt? Vill du ha en bred naturvetenskaplig grund samtidigt som du får en ledarskapsutbildning i samarbete med näringslivet? Har du entreprenörskapsandan inom dig?

Samhällsvetenskapsprogrammet

Communication Program

Har du ett intresse för kommunikation? Vill du lära dig mer om psykologi? Eller känner du för att göra skillnad i samhället?

Talha Bin Zia, Management Program åk 3

”Stämningen är jättebra. Det är en liten och lugn skola där alla är vänner.”

Det här händer hos oss

lör 19

19 november kl 12:00 - 14:00
tor 01

Öppet Hus

1 december kl 17:00 - 19:00
lör 21

Öppet Hus (UF mässa)

21 januari, 2017 kl 12:00 - 14:00
lör 11

Öppet Hus (UF mässa)

11 februari, 2017 kl 12:00 - 14:00
lör 22

Öppet Hus (omvalet)

22 april, 2017 kl 12:00 - 14:00

Bilder från vår skola:

”Lärarna på TBS är väldigt engagerade och de lägger upp lektionstiden på ett bra och roligt sätt.”

Sarah Wessel, Business Program åk 3

Varför valde du Thoren Business School?
Det kändes inte som en ordinarie skola utan mer som ett affärsgymnasium. Jag gillade skolans koncept.
Hur är dina lärare?
Lärarna på TBS är väldigt engagerade och de lägger upp lektionstiden på ett bra och roligt sätt.
Beskriv stämningen på skolan?
Jag tycker stämningen är bra. Man känner sig trygg på skolan.
Har du gjort några roliga case?
Vi fick ett case som handlade om att flytta hemifrån. Vi fick kolla på vilka kostnader som kunde uppstå och så åkte vi till Ikea med ekonomiklassen för att kolla ut möbler och sådant.
Vad säger du om Thoren Business School till dina vänner utanför skolan?
Skolan har ett speciellt koncept, och vill man inte gå i en ordinarie skola så är TBS ett bra val i och med dess annorlunda upplägg.

Hos oss får du följande mervärden:

Ung Företagsamhet

Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag som kan fortsätta som ett riktigt företag efter gymnasiet.

Gymnasiekonom

Att bli Diplomerad Gymnasieekonom ger dig som färdig student ett ordentligt försprång på arbetsmarknaden. Flera av våra studenter har direkt efter examen, fått anställningar på olika ekonomiavdelningar just tack vare detta certifikat.

Mentorsprogrammet

Som elev hos oss har möjlighet att delta i Mentorsprogrammet och få en ännu närmare relation till näringslivet.

Har ni några lediga platser kvar på utbildningen?

Kontakta skolans rektor för att ta reda på om det finns lediga platser på den utbildning som du är intresserad av.

Räcker mina betyg för att komma in?

Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Hur söker jag till er skola?

Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till Skånes gymnasieantagning. Du kan även kontakta skolans rektor för vägledning och mer detaljerade frågor.

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

Kan jag söka till er skola om jag bor i en annan kommun?

Ta kontakt med studievägledaren på den skola du går på så kan de hjälpa dig med din ansökan. Nödvändig information för att ansöka till vår skola: Skolenhetsnamn: Thoren Business School Malmö
Skolenhetskod: 10481541.

Kontakt och adressuppgifter

ADRESS: Stora Nygatan 52, 211 37 Malmö, stadensnamn@tbschool.se