VÄLKOMMEN TILL

AFFÄRSGYMNASIET I
LINKÖPING

Thoren Business School Linköping utmärker sig som en skola där gemenskap, trivsel och engagemang är en naturlig del av skolans vardag. Vårt nätverkande med såväl lokala som nationella företag gynnar våra elever, under deras APL och när de jobbar med spännande case. Vår elevkår och elevskyddsombud är aktiva i skolans utveckling och elevernas miljö, hos oss får du alla förutsättningar att utvecklas till att vara en del av framtidens näringsliv.

centrum
Centralstation
konsthallen

Hos oss kan du läsa:

Ekonomiprogrammet

Business
Program

Ser du dig själv som framtidens affärsman eller affärskvinna? Vill du bli diplomerad gymnasieekonom? Är du kreativ och vill skapa reklam, eller är kanske advokat ditt drömyrke?

Handels- och administrationsprogrammet

Commerce Program

Vill du bli framtidens toppsäljare? Tycker du om kundkontakt och vill du ha möjlighet att påverka din egen lön? Har du en affärsidé som du vill förverkliga?

Samhällsvetenskapsprogrammet

Communication Program

Har du ett intresse för kommunikation? Vill du lära dig mer om psykologi? Eller känner du för att göra skillnad i samhället?

Det här händer hos oss

lör 21

Öppet Hus

21 januari, 2017 kl 11:00 - 13:00
tor 09

Öppet Hus

9 februari, 2017 kl 17:00 - 19:00
lör 22

Öppet Hus – omvalet

22 april, 2017 kl 11:00 - 13:00

Josefin Palm, Business Program åk 3

”Det är en skola där man alltid trivs, har kul och får den hjälp man behöver.”

Bilder från vår skola:

”Ett roligt case var när vi fick komma på en ny affärsidé till skolcaféet där gruppen med den bästa idén fick möjlighet att döpa om caféet.”

Simon Berggren, Commerce Program, åk 3

Varför valde du Thoren Business School?
Det lät som en bra skola och det är också en liten skola, så det kändes bra.
Hur är dina lärare?
Jag tycker att alla lärare är bra och de behandlar alla lika.
Beskriv stämningen på skolan?
Det är lugnt och alla tycker om alla.
Har du gjort några roliga case?
Vad säger du om Thoren Business School till dina vänner utanför skolan?
Att det är lugn stämning, inte för mycket eller för lite skolarbete, att jag gillar min klass och trivs väldigt bra.
Tips till dem som ska välja gymnasium?
Svårt att säga, men något som jag gjorde var att jag bestämde mig för ett program som jag ville gå och utgick från det.

Hos oss får du följande mervärden:

Ung Företagsamhet

Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag som kan fortsätta som ett riktigt företag efter gymnasiet.

Diplomerad Gymnasieekonom

Att bli Diplomerad Gymnasieekonom ger dig som färdig student ett ordentligt försprång på arbetsmarknaden. Flera av våra studenter har direkt efter examen, fått anställningar på olika ekonomiavdelningar just tack vare detta certifikat.

Allt du behöver veta om Thoren Business School Linköping

Elev för en dag

Går du i nian och är intresserad av att gå gymnasiet på Thoren Business School? Du har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss och testa på gymnasiet redan nu! Mer information och hur du anmäler dig hittar du här.

Har ni några lediga platser kvar på utbildningen?

Kontakta skolans rektor för att ta reda på om det finns lediga platser på den utbildning som du är intresserad av.

Räcker mina betyg för att komma in?

Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Hur ansöker jag till er skola?

Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till Linköpings gymnasieantagning. Du kan även kontakta skolans rektor för vägledning och mer detaljerade frågor.

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

Kan jag söka till er skola om jag bor i en annan kommun?

Ta kontakt med studievägledaren på den skola du går på så kan de hjälpa dig med din ansökan. Nödvändig information för att ansöka till vår skola: Skolenhetsnamn: Thoren Business School Linköping
Skolenhetskod: 37550979.

Kontakt och adressuppgifter