VÄLKOMMEN TILL

AFFÄRSGYMNASIET I
KARLSTAD

Engagerade lärare med fantastisk driv och stark kamratanda är en självklarhet hos oss på Thoren Business School Karlstad. Hos oss får du en modern gymnasieutbildning som ger rätt verktyg för framtiden. Det som gör oss unika är att du hos oss får både teoretisk och praktisk kunskap i faktiskt nätverkande och företagskontakter.
centrum
järnvägsstation
stadsbiblioteket

Hos oss kan du läsa:

Ekonomiprogrammet

Business
Program

Ser du dig själv som framtidens affärsman eller affärskvinna? Vill du bli diplomerad gymnasieekonom? Är du kreativ och vill skapa reklam, eller är kanske advokat ditt drömyrke?

Handels- och administrationsprogrammet

Commerce Program

Vill du bli framtidens toppsäljare? Tycker du om kundkontakt och vill du ha möjlighet att påverka din egen lön? Har du en affärsidé som du vill förverkliga?

Samhällsvetenskapsprogrammet

Communication Program

Har du ett intresse för kommunikation? Vill du lära dig mer om psykologi? Eller känner du för att göra skillnad i samhället?

Naturvetenskapsprogrammet

Management Program

Siktar du högt? Vill du ha en bred naturvetenskaplig grund samtidigt som du får en ledarskapsutbildning i samarbete med näringslivet? Har du entreprenörskapsandan inom dig?

Bilder från vår skola:

Christoffer Elestedt, Business Program åk 3

”Det är alltid kul att komma till skolan, lärarna är glada och det känns tryggt här.”

Händer hos oss

tis 18

18 oktober kl 17:00 - 19:00
lör 29

29 oktober kl 11:00 - 13:00
tis 22

22 november kl 17:00 - 19:00
lör 03

3 december kl 11:00 - 13:00
tis 17

17 januari, 2017 kl 17:00 - 19:00
TBS Karlstad Järnvägsgatan 4 Karlstad 652 25

”Det är en jättebra skola som är öppen för alla, och där
eleverna kan få mycket hjälp men också ta eget ansvar.”

Filippa Möörk, Business Program åk 3

Varför valde du Thoren Business School?
Jag fick ett bra upplägg mellan skola och specialidrott då jag spelar golf på hög nivå.
Hur är dina lärare?
Jättebra! De är engagerade i eleverna och eftersom jag är borta ganska mycket så ser de till att skolarbetet funkar för mig.
Beskriv stämningen på skolan?
Hur bra som helst! Det finns inga uppdelningar, utan alla är med alla.
Har du gjort några roliga case?
Vi hade ett miljöcase där vi gick på olika föreläsningar som vi sedan fick använda oss av i skolämnena, till exempel i engelskan gjorde vi en muntlig redovisning om förnybar energi.
Vad säger du om Thoren Business School
till dina vänner utanför skolan?
Att det är en jättebra skola som är öppen för alla, och där eleverna kan få mycket hjälp samtidigt som man tar eget ansvar över hur sitt skolupplägg ska se ut.
Tips till dem som ska välja gymnasium?
Oj vad svårt – bara att vara sig själv.

Som elev på Thoren Business School Karlstad får du ett kort, Business card, som innehåller en mängd rabatter. Läs mer här.

Hos oss får du följande mervärden:

Ung
Företagsamhet

Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag som kan fortsätta som ett riktigt företag efter gymnasiet.

Diplomerad
Gymnasieekonom

Att bli Diplomerad Gymnasieekonom ger dig som färdig student ett ordentligt försprång på arbetsmarknaden. Flera av våra studenter har direkt efter examen, fått anställningar på olika ekonomiavdelningar just tack vare detta certifikat.

TBS
Hockeyprofil

I samarbete med Grums IK hockey erbjuder vår skola hockey som tillval. Du kan alltså välja denna profil oavsett vilket av våra fyra program du vill läsa på Thoren Business School Karlstad.

Du kan välja
specialidrott

Kontakta vår rektor som i sin tur kommer förankra om berörd tränare kan åta sig uppdraget att tillsammans med vår idrottslärare utföra kursen och bedöma med utbildad pedagog som sätter betyg.

Allt du behöver veta om Thoren Business School Karlstad

Elev för en dag

Går du i nian och är intresserad av att gå gymnasiet på Thoren Business School? Du har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss och testa på gymnasiet redan nu! Mer information och hur du anmäler dig hittar du här.

Har ni några lediga platser kvar på utbildningen?

Kontakta skolans rektor för att ta reda på om det finns lediga platser på den utbildning som du är intresserad av.

Räcker mina betyg för att komma in?

Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Hur ansöker jag till er skola?

Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till Karlstads gymnasieantagning. Du kan även kontakta skolans rektor för vägledning och mer detaljerade frågor.

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

Kan jag söka till er skola om jag bor i en annan kommun?

Ta kontakt med studievägledaren på den skola du går på så kan de hjälpa dig med din ansökan. Nödvändig information för att ansöka till vår skola: Skolenhetsnamn: Thoren Business School Karlstad
Skolenhetskod: 87207941.

Kontakt och adressuppgifter