VÄLKOMMEN TILL

AFFÄRSGYMNASIET I
HELSINGBORG

Thoren Business School Helsingborg är Affärsgymnasiet som strävar efter att arbeta nära näringslivet . Vi har som mål att jobba nära verkligheten och skapa spännande case tillsammans med företag som finns i Helsingborgs stad. På vår skola är vi riktigt bra på att se alla våra elevers styrkor. Vi vill att du ska utmana dig själv, tro på vad du gör och våga ta nya steg.
centrum
resecentrum
stadsbiblioteket

Hos oss kan du läsa:

Ekonomiprogrammet

Business
Program

Ser du dig själv som framtidens affärsman eller affärskvinna? Vill du bli diplomerad gymnasieekonom? Är du kreativ och vill skapa reklam, eller är kanske advokat ditt drömyrke?

Naturvetenskapsprogrammet

Management Program

Siktar du högt? Vill du ha en bred naturvetenskaplig grund samtidigt som du får en ledarskapsutbildning i samarbete med näringslivet? Har du entreprenörskapsandan inom dig?

Samhällsvetenskapsprogrammet

Communication Program

Har du ett intresse för kommunikation? Vill du lära dig mer om psykologi? Eller känner du för att göra skillnad i samhället?

Bilder från vår skola:

”Jag besökte ett Öppet hus eftersom några av mina kompisar redan gick på TBS. Jag gillade verkligen att alla var så vänliga mot varandra.”

German Amarian, Communication Program, åk 3

Varför valde du Thoren Business School?
Hur är dina lärare?
Alla är bra, de kan både vara allvarliga men också ha roligt på lektionerna – vi skrattar mycket.
Beskriv stämningen på skolan?
Jättebra tycker jag! Här blir man vän med alla, elever och lärare.
Har du gjort några roliga case?
Det var roligt när vi jobbade med pjäsen Hamlet och fick producera en film.
Vad säger du om Thoren Business School
till dina vänner utanför skolan?
Att det är en jättebra skola där alla är vänner med varandra och lektionerna är kul.
Tips till dem som ska välja gymnasium?
Ett tips är att fråga kompisarna vad de har hört om olika skolor.

Hos oss får du följande mervärden:

Ung
Företagsamhet

Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag som kan fortsätta som ett riktigt företag efter gymnasiet.

Diplomerad Gymnasieekonom

Att bli Diplomerad Gymnasieekonom ger dig som färdig student ett ordentligt försprång på arbetsmarknaden. Flera av våra studenter har direkt efter examen, fått anställningar på olika ekonomiavdelningar just tack vare detta certifikat.

Affärsgymnasiets mentorsprogram

Som elev hos oss har möjlighet att delta i Mentorsprogrammet och få en ännu närmare relation till näringslivet. Läs mer.

Har ni några lediga platser kvar på utbildningen?

Kontakta skolans rektor för att ta reda på om det finns lediga platser på den utbildning som du är intresserad av.

Räcker mina betyg för att komma in?

Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Hur ansöker jag till er skola?

Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Klicka här att komma till Skånes gymnasieantagning. Du kan även kontakta skolans rektor för vägledning och mer detaljerade frågor.

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

Kan jag söka till er skola om jag bor i en annan kommun?

Ta kontakt med studievägledaren på den skola du går på så kan de hjälpa dig med din ansökan. Nödvändig information för att ansöka till vår skola: Skolenhetsnamn: Thoren Business School Helsingborg
Skolenhetskod: 82592568.

Kontakt och adressuppgifter

ADRESS: Södra Storgatan 23, 252 23 Helsingborg, stadensnamn@tbschool.se
REKTOR: Ann-Christin Maltelid, 072-505 10 12, förnamn.efternamn@tbschool.se
KOMMUNIKATÖR: Elina Östman Leube, 073-867 00 87, elina.ostmanleube(at)tbschool.se
FRÅNVAROANMÄLAN: 042-311 13 81

Donna Dinh, Management Program åk 3

”Skolan erbjuder många bra saker, bland annat praktik vilket är ett bra sätt att komma ut på arbetsmarknaden och att man får åka på Business trip.”