VÄLKOMMEN TILL

AFFÄRSGYMNASIET
I GÄVLE

Thoren Business School Gävle är den lilla skolan med det stora hjärtat. Vi är väldigt duktiga på att få våra elever engagerade i Ung Företagsamhet (UF). Som elev här blir du väl förankrad i det lokala näringslivet samtidigt som du får förståelse för den globala affärsvärlden. Varje år genomför vi också spännande Business Trips och har hunnit besöka bl.a. Egypten, Nepal, Gambia, Island, USA, Kina, Spanien, London och Italien.
centrum
busstation
stadsbiblioteket

Hos oss kan du läsa:

Ekonomiprogrammet

Business
Program

Ser du dig själv som framtidens affärsman eller affärskvinna? Vill du bli diplomerad gymnasieekonom? Är du kreativ och vill skapa reklam, eller är kanske advokat ditt drömyrke?

Handels- och administrationsprogrammet

Commerce Program

Vill du bli framtidens toppsäljare? Tycker du om kundkontakt och vill du ha möjlighet att påverka din egen lön? Har du en affärsidé som du vill förverkliga?

Samhällsvetenskapsprogrammet

Communication Program

Har du ett intresse för kommunikation? Vill du lära dig mer om psykologi? Eller känner du för att göra skillnad i samhället?

Det här händer hos oss

ons 25

Öppet Hus

25 januari, 2017 kl 17:00 - 19:00
TBS Gävle Holmparken 1 Gävle 80310

Daniel Mahani, Business Program åk 2

”Kom på Elev för en dag på Thoren! Ta del av stämningen, träffa lärarna och se vilken bra gemenskap vi har.”

Bilder från vår skola:

”Vi har jättehärliga lärare! Eleverna och lärarna har en helt annan kontakt jämfört med högstadiet.”

Elvira Eriksson, Business Program åk 3

Varför valde du Thoren Business School?
Det är en ny, fräsch och modern skola. Och jag tyckte att lärarna verkade bra.
Hur är dina lärare?
Beskriv stämningen på skolan?
Det är en trygg och öppen stämning, personalen finns alltid tillgänglig.
Har du gjort några roliga case? Roligast var nog när vi hade ett 24-timmarscase i ettan där vi skulle komma på namn och logga till ett samarbete mellan Alderholmen
och Brynäs.
Vad säger du om Thoren Business School till dina vänner utanför skolan?
De brukar vara avundsjuka på vår coachtid som vi har på fredagar och jag brukar bara instämma i att det är en jättebra grej.

Hos oss får du följande mervärden:

Ung
Företagsamhet

Hos oss får du tillsammans med dina kompisar starta upp ett helt eget UF-företag som kan fortsätta som ett riktigt företag efter gymnasiet.

Diplomerad
Gymnasieekonom

Att bli Diplomerad Gymnasieekonom ger dig som färdig student ett ordentligt försprång på arbetsmarknaden. Flera av våra studenter har direkt efter examen, fått anställningar på olika ekonomiavdelningar tack vare detta certifikat.

TBS
Fotbollsprofil

Vår skola erbjuder fotboll som tillval – du kan alltså välja denna profil oavsett vilket av våra tre program du vill läsa på Thoren Business School Gävle.

Allt du behöver veta om Thoren Business School Gävle

Elev för en dag

Går du i nian och är intresserad av att gå gymnasiet på Thoren Business School? Du har möjlighet att vara Elev för en dag hos oss och testa på gymnasiet redan nu! Mer information och hur du anmäler dig hittar du här.

Räcker mina betyg för att komma in?

Intagningspoängen varierar från år till år, så det du kan göra är att kontakta din lokala gymnasieantagning, alternativt skolans rektor för att ta reda på vad intagningspoängen var föregående år.

Har ni några lediga platser kvar på utbildningen?

Kontakta skolans rektor för att ta reda på om det finns lediga platser på den utbildning som du är intresserad av.

Hur söker jag till er skola?

Du ansöker via din lokala gymnasieantagning. Klicka här för att komma till Gävles gymnasieantagning. Du kan även kontakta skolans rektor för vägledning och mer detaljerade frågor.

Kan jag söka till er skola om jag bor i en annan kommun?

Ta kontakt med studievägledaren på den skola du går på så kan de hjälpa dig med din ansökan. Nödvändig information för att ansöka till vår skola: Skolenhetsnamn: Thoren Business School Gävle
Skolenhetskod: 49616977.

Blir jag behörig till högskolan efter utbildningen?

Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.

Är kurserna på programmen svåra?

Det sker en skillnad i svårighetsgrad när man går från högstadiet till gymnasiet. Emellertid arbetar skolan med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för eleverna att sätta upp mål efter sina personliga mål och förutsättningar.

Kontakt och adressuppgifter

ADRESS: Holmparken 1, 803 10 Gävle, stadensnamn@tbschool.se