Eleverna når sin framtid med välgörenhetslopp

Under hösten 2016 inledde Thoren Business School Linköping ett samarbete med Actic för att främja hälsa för Linköpingsborna. Förutom vardagsmotion och medlemskap på gym anordnar samarbetspartnerna välgörenhetsloppet Tactic för att sprida inspiration och träningsglädje.

– Hela anmälningsavgiften går oavkortat till välgörenhetsorganisationen Tappra barn som jobbar för bland annat Tjejjouren och Barndiabetesfonden, säger Jessica Hallberg rektor på Thoren Business School Linköping.

18 maj går Tactic av stapeln och där kan du som deltagare välja att springa eller gå runt Stångån i Linköping. På TBS kallar man projektet för ”Nå din framtid” och det ska öka elevernas lärande inför framtiden.

– Det viktigaste är att delta i loppet och göra skillnad, men det stärker även skolans identitet och ger en sammanhållning för näringslivet i Linköping där företag och ungdomar kan verka tillsammans, säger Jessica.

Projektet Nå din framtid har under läsåret boostat eleverna med inspirationsföreläsningar och en Framtidsdag. Förutom att delta i loppet så krävs det många andra funktioner för att kunna genomföra Tactic.

– Alla fyller en viktig funktion kring ett sånt här event, de som inte väljer att delta i loppet kommer att arbeta med registrering av deltagare och funktionärer runt banan, säger Jessica och fortsätter:

-Vi har även skapat träningsgrupper där personal tillsammans med elever motionerar tillsammans.

Linnea Elebring är marknadsansvarig för Actic i Linköping och ser samarbetet med Thoren Business School som ett perfekt exempel på hur man sprider träningsglädje.

– Actics vision är att bidra till ett friskare samhälle genom träning och samarbetet med TBS är ett utmärkt sätt för att öka välmåendet hos allmänheten, säger Linnea Elbring.

NÄR: 18 maj
VAR:  Strångån 3 km
HUR: Anmälan görs via Facebook – Tactic må bra, gör bra!
Anmälningsavgiften går oavkortat till välgörenhetsorganisationen Tappra barn, som jobbar för bl.a. Tjejjouren Linköping och Barndiabetesfonden.