Bästa boktipsen utsedda

Varje månad vinner en elev pris för bästa boktips till skolbiblioteket på Thoren Business School i Malmö. Nicole och Ahmed har utsetts till vinnare i februari respektive mars och belönats med var sitt presentkort.

Bokhyllorna i skolbiblioteket på Thoren Business School Malmö fylls på undan för undan. Med hjälp av önskemål från elever kan Margareta Ottmer, biblioteksansvarig, köpa in nya böcker. Vem som helst kan lämna in ett lästips och månadens bästa tips uppmärksammas med en vinst som uppmuntrar till fortsatt läsning.

Vinnare i februari

Nicole, som går i CMP16, tipsade om Livet efter dig av Jojo Moyes.

-Det är så mycket känslor i boken och man kan verkligen känna det huvudpersonen känner. Den är väldigt bra skriven så man lever sig in i berättelsen. Det är en sådan bok som man absolut inte kan lägga ifrån sig, säger Nicole.

Hon läser nästan varje dag och har alltid en bok med sig.

-Jag läser mest klassiker som Svindlande höjder och Borta med vinden, men jag gillar även äventyrsböcker och ungdomsböcker. Jag lämnade in ett boktips förra året där jag tipsade om After-serien som är skriven av Anna Todd. Hon gjorde sin debut på en app som sedan blev böcker, säger Nicole, som passar på att tipsa om The perks of being a wallflower.

Vinnare i mars

Ahmed, som går i BP15, tipsade om Born a crime av Trevor Noah.

-Jag följer Trevor Noah. Han leder en TV-show som heter The daily show där han blandar politik och komedi. När jag hörde att han gjort en bok så sökte jag och läste lite mer om den, säger Ahmed.

-Jag brukar läsa böcker som är baserade på verkliga händelser, som den här boken. Man får veta vad folk går igenom i andra kulturer och i andra länder.